HÍREK

A VÁSÁRLÁSOK UTÁN FÁT ÜLTETÜNK

2020.12.07 20:57
A VÁSÁRLÁSOK UTÁN FÁT ÜLTETÜNK

Ismerd meg, hogy miért - mit és hol ültetünk, valamint hogy vásárlásoddal ehhez hogyan járulsz Te is hozzá.

 

"A fák védenek minket, ezért mi védjük a fákat!"

www.myforest.hu

.

.

.

Erdőt. Bolygót. Együtt.

 

Miért?

A földi erdők számát azért kell megkétszerezni, mert a globális felmelegedés egyik legfontosabb oka az, hogy a Földről az ipari civilizáció kezdete óta eltűnt az erdőknek a kétharmada. Mi is szeretnénk még az unokáinkkal is együtt játszani, jó körülmények között.

 

Mit?

Az erdők (a fák) a vegetációs időszakban felszívják és magukban megkötik a levegőben található, felmelegedést okozó CO2-t. Minden földi lakosra számítva fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és így visszanyerjük az 1700-1800-as évek korára jellemző erdőknek legalább a kétharmadát.

 

Hol?

Erzsébet település, Baranya megye, hrsz.: 029/9 (2ha)

Projekt: tölgy, vegyes keménylombú és vadgyümölcs erdő telepítése

A 2020-ban beérkezett megrendelések alapján a Nuru Gél Magyarország – rajta keresztül pedig kedves vásárlóink is - 40 facsemete ültetését támogatták. A 40 csemetéből várhatóan négy felnőtt fa lesz, melyek 464 kilogrammnyi oxigént termelnek majd, ez pedig 8 ember számára egy évre elegendő oxigén mennyiség.  

Ültetés várható ideje: 2020. ősz - 2021. tavasz

 

Csatlakozz és támogasd Te is a MyForest ültetési programjait!

A MyForest közösségi erdők (Közösségi Erdőkért Alapítvány, 14.Pk.60.503/2019/2.) egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében.