HÍREK

A FÁK VÉDENEK MINKET, EZÉRT MI VÉDJÜK A FÁKAT!

2021.06.01 00:21
A FÁK VÉDENEK MINKET, EZÉRT MI VÉDJÜK A FÁKAT!

Ismét fákat ülettünk! Csatlakozz Te is, hogy legyen fád, csatlakozz még ma, hogy legyen erdőd!

 

"A fák védenek minket, ezért mi védjük a fákat!"

www.myforest.hu

.

.

.

Erdőt. Bolygót. Együtt.

 

Miért?

A földi erdők számát azért kell megkétszerezni, mert a globális felmelegedés egyik legfontosabb oka az, hogy a Földről az ipari civilizáció kezdete óta eltűnt az erdőknek a kétharmada. Mi is szeretnénk még az unokáinkkal is együtt játszani, jó körülmények között.

 

Mit?

Az erdők (a fák) a vegetációs időszakban felszívják és magukban megkötik a levegőben található, felmelegedést okozó CO2-t. Minden földi lakosra számítva fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és így visszanyerjük az 1700-1800-as évek korára jellemző erdőknek legalább a kétharmadát.

 

Hol?

Erzsébet település, Baranya megye, hrsz.: 029/9 (2ha)

Projekt: tölgy, vegyes keménylombú és vadgyümölcs erdő telepítése

A 2021 első öt hónapjában beérkezett megrendelések alapján a Nuru Gél Magyarország – rajta keresztül pedig kedves vásárlóink is - 20 facsemete ültetését támogatták, amit most megdupláztunk! A 40 csemetéből várhatóan négy felnőtt fa lesz, melyek 464 kilogrammnyi oxigént termelnek majd, ez pedig 8 ember számára egy évre elegendő oxigén mennyiség.

Ültetés várható ideje: 2021. ősz

 

Csatlakozz és támogasd Te is a MyForest ültetési programjait!

A MyForest közösségi erdők (Közösségi Erdőkért Alapítvány, 14.Pk.60.503/2019/2.) egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében.